Ens Deixa Orfes l’Eva Serra

La nostra companya, la historiadora, activista i dirigent independentista Eva Serra i Puig (Barcelona,1942-2018) ha mort avui, víctima d’una hemorràgia pulmonar.

La seva germana Blanca, la família i els companys de l’Assemblea Nacional Catalana-Les Corts us ho fem saber i us demanem que l’acomiadeu amb flors grogues dimecres, dia 4, a la Sala 10 del Tanatori de Les Corts, a partir de les 17’45. La cerimònia de comiat serà dijous, dia 5, a les 15’45.

L’Eva, malgrat les persecucions que havia patit i les tortures, va saber acomplir amb l’art de viure: va ser al mateix temps l’artista i l’objecte del seu art, va ser l’escultora i va ser el marbre, la metgessa i la pacient.

Infatigable en aparença, benhumorada tothora, ha estat un referent en la reflexió lúcida i en el treball a peu de carrer. No s’agradava de lluir, sinó de picar pedra amb paciència. N’érem deixebles sense ni adonar-nos-en, i ens determinem a continuar el seu exemple.